Chiar dacă merge totul perfect în viața de cuplu, asta nu înseamnă că nu poți face ceva pentru ca acestuia să îi meargă și mai bine. Iată câteva provocări sau exerciții de încercat în doi.
Am putea spune chiar că sunt rezoluții de care să ții cont, care au un efect cu adevărat pozitiv asupra vieții de cuplu.
Fă un gest pentru a face persoana de lângă tine fericită
Într-o relație de cuplu, uneori ne putem simți deranjați, frustrați sau chiar jigniți de unele lucruri pe care persoana de lângă noi nu le spune sau nu le face. Dar, mai degrabă, ar trebui să stăm să ne întrebăm ce am putea face noi pentru persoana de lângă noi. Un gest, un cuvânt, un cadou, doar pentru doar pentru a aduce bucurie iubirii noastre. Fără să așteptăm nimic în schimb.
Semnele de apreciere au astfel mai multe șanse de a se multiplica și în ceea ce privește cealaltă persoană și vor avea drept rezultat un plus de satisfacție pentru ambii parteneri.
Îndepărtați-vă de ecrane. Pentru unele persoane, faptul că sunt mereu conectate și în legătură cu tehnologia, are efecte negative asupra comunicării mai ales. Și până la urmă, se va crea cea mai mare prăpastie între cei doi parteneri.
Provocarea?
De a reduce în fiecare zi, timpul petrecut în fața ecranelor. Vom avea astfel sentimentul că suntem mai prezenți pentru cel de lângă noi, mai atenți și mai receptivi.
Pupați-vă și îmbrățișați-vă în fiecare zi. Odată cu trecerea timpului, cu instalarea rutinei, avem tendința de a-l considera pe cel de lângă noi ca proprietatea noastră, ne atingem din ce în ce mai puțin, nu ne mai sărutăm, nu ne mai îmbrățișăm.. dar, 10 minute pe zi în care ne sărutăm sau îmbrățișam pot reface intimitatea, un erotism și o complicitate care s-au șters poate în ultima vreme.
Nu critica persoana de lângă tine
Ideea nu este să lași sub semnul tăcerii unele comportamente, dar nici să faci reproșuri non stop. Unele lucruri care sunt însă banale, ar trebui să fie trecute cu vederea, dacă este posibil. Și trebuie să învățăm să comunicăm în mod eficient cu privire la lucrurile care ne deranjează, axând cuvintele pe cuvinte, nu pe persoane. Poți rezolva astfel conflictele mult mai ușor, evitând tensiunile și certurile când reproșurile vin ca pe bandă rulantă.