Berlinul respinge concesiile masive: Ucraina nu trebuie să cedeze teritoriile ocupate de Rusia

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că Ucraina nu ar trebui să accepte cedarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia, așa cum sugerează acordul de pace propus de Donald Trump. Acest plan, care urmărește să pună capăt rapid conflictului dintre cele două țări, a fost criticat pentru concesiile teritoriale pe care le implică.

Poziția Germaniei

Într-un interviu acordat   postului de televiziune ARD, Pistorius a subliniat că un armistițiu sau un acord de pace credibil ar putea presupune anumite concesii teritoriale din partea Ucrainei, dar acestea nu ar trebui să fie atât de extinse precum cele propuse de administrația Trump.

„Ucraina știe de mult timp că un armistițiu sau un acord de pace durabil și credibil ar putea implica concesii teritoriale. Dar acestea cu siguranță nu vor merge atât de departe cum o fac în prezent sau cel puțin nu atât de departe ca în ultima propunere a președintelui american”, a declarat ministrul german.

Propunerea SUA

Deși Statele Unite nu au dezvăluit detalii complete despre acest proiect, surse citate de Axios au relatat că planul ar include recunoașterea „de facto” a ocupației rusești asupra regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, precum și asupra Peninsulei Crimeea. Aceste concesii ar presupune înghețarea liniei frontului și acceptarea controlului rusesc asupra acestor teritorii în schimbul păcii.

Întâlnirea Trump-Zelenski

Ucraina
Boris Pistorius a salutat întâlnirea dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski, care a avut loc la Roma, cu ocazia funeraliilor Papei Francisc. Aceasta a fost prima întâlnire directă dintre cei doi lideri de la începutul negocierilor pentru pace. Cu toate acestea, Pistorius a remarcat că semnalele din partea Statelor Unite sunt contradictorii, oscilând între mesaje amicale și ostile. „Aș spune că, în cele din urmă, acțiunile vorbesc de la sine”, a adăugat ministrul german.

Reacții internaționale

Propunerea americană a stârnit controverse și în alte capitale europene. Oficialii ucraineni și europeni au respins unele dintre prevederile planului, considerându-le inacceptabile. Ministrul german al apărării a descris propunerea ca fiind „similară cu o capitulare” și a subliniat că Ucraina ar fi putut obține singură, acum un an, ceea ce este inclus în acest plan.

Trump face presiuni pentru un acord rapid

În timp ce administrația Trump face presiuni pentru un acord rapid, Kremlinul a transmis că este pregătit să reia discuțiile de pace fără condiții prealabile. Totuși, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat că orice acord trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Sursă expresspress.ro

Denisa
Denisahttps://ghidulnational.ro
Sunt Denisa, redactor la ghidulnational.ro, un spațiu unde lifestyle-ul prinde viață prin articole pline de inspirație. Scrisul este pentru mine mai mult decât o meserie – este o modalitate de a conecta oamenii cu idei și perspective noi. Cu experiență în domeniul editorial, îmi dedic timpul pentru a oferi cititorilor conținut relevant, util și mereu actualizat.

Categorii

Din aceiași categorie
Related

Rachetele ascunse ale Iranului. Strategia care înfruntă raidurile aeriene ale Israelului

În ciuda atacurilor aeriene derulate de Israel, Iranul a...

Ofensiva Israelului nu se oprește. Iranul, bombardat din toate direcțiile

Israelul își continuă ofensiva, planul de atac asupra Iranului...

Marea Britanie comandă 7.000 de rachete de croazieră pentru a descuraja Rusia. „Să fim letali”

Marea Britanie comandă 7.000 de rachete de croazieră pentru...

Păgubiții Nordis fac plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Grindeanu și Vicol

Păgubiții din afacerea cu apartamentele de la Nordis au...