Șeful armatei ucrainene, generalul Sîrski, raportează progrese majore: Frontul ucrainean se stabilizează, armata se întărește

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, anunță că linia frontului a fost stabilizată, iar un nou program de recrutare destinat tinerilor voluntari începe să dea rezultate vizibile.

Armata ucraineană a reușit să stabilizeze frontul și să respingă presiunea ofensivelor rusești în mai multe regiuni-cheie, a declarat joi generalul Oleksandr Sîrski, comandantul-șef al forțelor armate ale Ucrainei.

Șeful armatei ucrainene, Sîrski a anunțat într-o postare pe Facebook că au reușit să „recupereze 115 poziții” în ultima lună, în zonele critice ale frontului din Sumî, Kursk, Pokrovsk și Novopavlivka. El a precizat că aceste câștiguri teritoriale au contribuit la limitarea acțiunilor ofensive ale Rusiei și la prevenirea unei eventuale breșe în linia de apărare.

Generalul a evidențiat și eficiența atacurilor cu drone cu rază lungă de acțiune, care au vizat ținte strategice aflate dincolo de graniță. „În luna aprilie, dronele Deepstrike au lovit 62 de ținte aflate pe teritoriul Rusiei, distrugând facilități militare și subminând capacitățile militare ale armatei agresorului”, a scris Sîrski.

Totodată, comandantul ucrainean a vorbit despre progresele obținute printr-un nou proiect de recrutare, numit „Contract 18-24”, care le oferă tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani posibilitatea de a se înrola voluntar în schimbul unor stimulente financiare.

Sîrski a precizat că 30.500 de militari care activau în unități necombatante au acceptat deja să fie transferați în cadrul unităților de luptă. În plus, acesta a subliniat că armata observă și o îmbunătățire a disciplinei interne. „Observăm o tendință pozitivă: numărul de infracțiuni înregistrate în armată a scăzut cu 43%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.”

Declarațiile vin în contextul în care, în ultimul an, armata ucraineană s-a confruntat cu un număr ridicat de cazuri de dezertare și insubordonare. În 2024, procurorii militari au deschis dosare penale împotriva a aproape 19.000 de soldați acuzați că și-au abandonat pozițiile sau au dezertat. În unele cazuri, comandanții au preferat să nu raporteze imediat absențele, încercând mai întâi să-i convingă pe militari să revină voluntar, fără sancțiuni.

Pentru a gestiona această situație, parlamentul de la Kiev a modificat legislația militară, astfel încât, dacă un soldat se află la prima abatere, cazurile de dezertare pot să nu fie pedepsite.

Sursă expresspress.ro

Denisa
Denisahttps://ghidulnational.ro
Sunt Denisa, redactor la ghidulnational.ro, un spațiu unde lifestyle-ul prinde viață prin articole pline de inspirație. Scrisul este pentru mine mai mult decât o meserie – este o modalitate de a conecta oamenii cu idei și perspective noi. Cu experiență în domeniul editorial, îmi dedic timpul pentru a oferi cititorilor conținut relevant, util și mereu actualizat.

Categorii

Din aceiași categorie
Related

Rachetele ascunse ale Iranului. Strategia care înfruntă raidurile aeriene ale Israelului

În ciuda atacurilor aeriene derulate de Israel, Iranul a...

Ofensiva Israelului nu se oprește. Iranul, bombardat din toate direcțiile

Israelul își continuă ofensiva, planul de atac asupra Iranului...

Marea Britanie comandă 7.000 de rachete de croazieră pentru a descuraja Rusia. „Să fim letali”

Marea Britanie comandă 7.000 de rachete de croazieră pentru...

Păgubiții Nordis fac plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Grindeanu și Vicol

Păgubiții din afacerea cu apartamentele de la Nordis au...