Câteva sfaturi de care să ții cont pentru a-ți exercita autoritatea cu iubire. Este important ca părinții să însoțească, să îndrume și să educe copiii cu autoritate, dar întotdeauna cu dragoste și răbdare. Copiii au nevoie de limite și reguli pentru a fi fericiți.
Așa cum navele au nevoie de un căpitan care să le conducă, copiii au nevoie de părinți care să îi ghideze cu autoritate și dragoste. Iar dacă părinții nu acționează cu autoritate, cei mici vor încerca sa preia conducerea și lucrurile vor ajunge să se complice.
De aceea, trebuie să educăm cu reguli și cu limite, dar și cu tandrețe și dragoste. Aceasta este cheia unei educații complete. Toți părinții sunt îngrijorați dacă se descurcă sau nu bine cu copiii lor. Unul dintre principiile de care trebuie să ținem cont este acela de a educa cu dragoste.
Dă dovadă de autoritate, dar cu dragoste: cea mai bună formulă pentru o educație bună
Ca părinți, dacă realizăm prea târziu că am pierdut îndrumarea copilului nostru, poate fi dificil să-l redirecționăm. Dar nu imposibil. Prin urmare, este mai bine să arătăm autoritate cu dragoste față de copiii noștri și să avem multă voință și răbdare. Acestea sunt bazele unei educații echilibrate și complete.
Dacă un copil crește fără limite sau reguli, se va simți nesigur și va suferi de o stimă de sine scăzută. Acest lucru îl poate determina apoi să se comporte inadecvat și să facă rău altora și lui. Pe de altă parte, dacă ne educăm copiii pe o bază fermă, consecventă și iubitoare, le oferim suficientă siguranță pentru ca aceștia să devină conștienți de capacitățile, punctele forte și slăbiciunile lor.
Dobândirea încrederii în sine ne poate ajuta să stabilim un plan de acțiune pentru a ne crește copiii cu multă dragoste, dar și cu autoritate. Iată câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru.
Sfaturi pentru a arăta autoritate și dragoste copiilor
Dacă educăm cu dragoste și autoritate, ne ghidăm copiii către fericire. Cheia este să ne străduim să le oferim cea mai bună educație posibilă. Să vedem câteva sfaturi pentru a reuși asta.
Având încredere în acțiunile noastre
Fiind siguri de acțiunile noastre și vorbind ferm copiilor noștri vom îmbunătăți deja modul în care îi educăm, în calitate de părinți. Dacă decidem să ne însoțim micuții în fermitate, nu ar trebui să existe nicio îndoială. Trebuie să mergem înainte și, în fața problemelor, să nu ezităm, ci mai degrabă să căutăm soluții.
Stabilind un program pentru a fi mai fermi cu copiii
Ce aspecte ale copiilor noștri am dori să schimbăm? Poate fi foarte interesant să se caute diferite alternative pentru a propune schimbări în comportamentul lor.
Căutând activități de împărtășit în familie
De asemenea, putem căuta anumite activități care ne ajută să relaționăm cu copiii noștri. Împărtășind momente distractive care ne fac fericiți rămânând prezenți și disponibili pentru copiii noștri. Este într-adevăr esențial ca toți copiii să perceapă că părinții lor sunt fericiți cu ei. Îi umple cu adevărat de bucurie.
Relaxând ușor măsurile în funcție de realizările copiilor
Este important să lăudăm copiii și să le spunem că avem încredere în ei.
Nu folosim legea celui mai puternic
Principalul lucru nu este să fim deasupra lor sau să le demonstrăm puterea noastră, ci mai degrabă să stabilim acorduri și să negociem pentru ca toată lumea să se găsească acolo.
Explicând întotdeauna de ce stabilim o limită
De fiecare dată când stabilim o limită, trebuie să o explicăm arătându-le partea pozitivă a acestei reguli.